Avoin vihreä talous

Heikki Sairanen ja Jaakko Stenhäll
Julkaistu:
Toukokuu 2012
Sidottu, 141s
ISBN:
978-952-5078-41-1
10.00 €

Ilmastonmuutos ja rajalliset resurssit ovat viime vuosikymmeninä nostaneet keskusteluun yhä voimakkaampia näkemyksiä nykyisen talousjärjestelmän kestämättömyydestä. Globalisaation ja tietoyhteiskunnan kehittämisen myötä niin innovaatiot kuin kriisitkin leviävät hetkessä. Samaan aikaan suomalainen talousjärjestelmä on rakennettu monelta osin vastaamaan teollisen yhteiskunnan tarpeita.

Heikki Sairasen ja Jaakko Stenhällin kirja esittelee avointa vihreää taloutta. Avoin vihreä talous on lähestymistapa talouden uudistamiseen ja vastaus siihen, miten suomalainen talous voi rakentua tulevaisuudessa. Avoin vihreä talous tarkoittaa avoimuutta monella eri alueella: avointa kulkua ihmisille, palveluille ja tavaroille.

Avoimuus tarkoittaa myös sääntelyn ja kilpailun esteiden vähentämistä: avoimelle kentälle on helpompi uusienkin toimijoiden ja kokonaisten toimialojen tulla. Samalla vihreys edellyttää kattoa niin saastuttamiselle kuin rajallisten resurssienkin käytölle.

Ympäristön kannalta kestävää yhteiskuntaa ei voida saavuttaa byrokraattien määrittelemällä tarkalla keinovalikoimalla. Ihmisten vapaus ja avoin yhteiskunta ovat arvoja, joista ei tule luopua. Vaikka aihe on vakava, on teoksessa tarjottu visio positiivinen: ympäristöuhkien keskelläkin ihmiskunnalle on annettava toivoa.

Yhteiskunnan ja teknologian edistys on luonut ihmiskunnalle ennennäkemätöntä hyvinvointia ja vapautta tavoitella omaa onneaan, jota tulee myös suojella.

Kirja on saatavissa ilmaiseksi sähköisessä muodossa. Sähkökirjan voi ladata täältä. Kirjan voi ladata pdf-muodossa täältä.


 

Muita samankaltaisia

Ruohon­juurista elämän­puuksi

1970-luvun orastavien ympäristöjärjestöjen ensi askelten kuvausta.

Kaupunki­liikenne­maksu

Vihreän Sivistysliiton Ekologinen verouudistus -tutkimushankkeen toisen osan raportti.

10,00€
Perustulo - Kohti toimivaa perusturvaa

Vihreän Sivistysliiton Perustulomallit suomalaisessa yhteiskunnassa -tutkimushankkeen loppuraportti.

Ilmainen