Edellä! Vihreä liitto 20 vuotta

Tanja Remes
Jemina Sohlstén (toim.)
Julkaistu:
Elokuu 2007
Sidottu, 271s
ISBN:
978-952-5078-24-4
15.00 €

Vihreät ovat sanoneet, että "emme ole oikealla emmekä vasemmalla vaan edellä". Edellä oleminen merkitsee katseen suuntaamista tulevaisuuteen ja tämän päivän politiikan arvioimista laajemmasta perspektiivistä.

Kirja on ensimmäinen Vihreän liiton arkistoihin ja lehdistölähteisiin perustuva tutkimus Vihreän liiton vaiheista Koijärveltä puolueen perustamiseen, hallitusvastuuseen, voittoihin ja tappioihin.

Kirjan alussa dosentti Sulevi Riukulehto luo katsauksen kansainvälisen vihreän liikkeen historiaan. Itse historiaosuus käydään läpi eri kirjoittajien artikkeleissa. Lopuksi professori Juha Sihvola visioi vihreän liikkeen tulevaisuutta. Kirjassa on laaja lähdeluettelo, hakemisto ja mustavalkovalokuvakuvitus. Lisäksi kirjassa on listattu Vihreän liiton johtoelimien jäsenet eri vuosina.

Kirja on ehdoton lukupaketti jokaiselle Suomen poliittisesta lähihistoriasta ja vihreän liikkeen kehityksestä kiinnostuneelle.

 

Muita samankaltaisia

Kaupunki­liikenne­maksu

Vihreän Sivistysliiton Ekologinen verouudistus -tutkimushankkeen toisen osan raportti.

10,00€
Alamaisista aktiivisiksi tekijöiksi

Alamaisista aktiivisiksi tekijöiksi –7 teesiä lähidemokratiasta 2010-luvun Suomessa kertoo, kuinka lähidemokratiaa ja asukkaiden ääntä saataisiin vahvistettua.

Ilmainen
Pormestarimalli - Avoimempaa johtamista kuntiin

Raportti pormestarimallin taustasta ja erilaisista sovelluksista.