Liikkeitä laidasta laitaan - Populismin nousu Euroopassa

Julkaistu:
Toukokuu 2011

Ääriliikkeet ja populismi ovat lisänneet kannatustaan Euroopassa. Voidaan jopa puhua populistisesta puolueperheestä. 

Raportin nimi "Liikkeitä laidasta laitaan" viittaa eri maissa vaikuttavien ryhmittymien sisältö- ja toimintatapaeroihin. Populismin käsitteen alla on selvästi toisistaan poikkeavia liikkeitä ja puoluetia. Myös yhtäläisyyksiä löytyy. Kyse on siis monessakin mielessä rajat ylittävästä ilmiöstä.

Raportissa Liikkeitä laidasta laitaan - Populismin nousu Euroopassa poliittista populismia tarkastellaan niin Euroopan, Pohjoismaiden kuin Suomenkin näkökulmasta.

Populismin menestys pakottaa muut puolueet katsomaan peiliin. Samalla se voi tuoda oman lisänsä demokratiaan. Raportti ei tarjoa valmista reseptiä sille, mitä pitäisi tehdä, mutta valottaa eri tapoja vastata populistipuolueiden haasteeseen.

Raportti on julkaistu Vihreän Sivistysliiton, Ajatuspaja e2:n ja Ajatushautomo Magman yhteistyönä. Kirja on luettavissa pdf-muodossa täällä.

Kirjan painettua versiota jaetaan ilmaiseksi tutkijoille ja toimittajille. Ota yhteyttä Visioon, mikäli olet kiinnostunut omasta kappaleesta.

Muita samankaltaisia

Green New Deal

Näkökulmista Green New Dealin toteuttamisen mahdollisuuksia Suomessa.

Ilmainen
Ruohon­juurista elämän­puuksi

1970-luvun orastavien ympäristöjärjestöjen ensi askelten kuvausta.

Kotoutuminen kuntoon!

Selvityksessä tarkastellaan aikuisten maahanmuuttajien kotoutumista ja siihen liittyvää koulutusta Suomessa sekä esitetään toimenpide-ehdotuksia, joiden avulla kotoutuminen sujuvoituu ja maahanmuuttajien osaaminen saadaan täysimääräisemmin käyttöön.

10,00€