Riippumaton puutarha - Teollisen ruoantuotannon romahdus ja permakulttuurin perusteet

Riikka Kaihovaara
Julkaistu:
Huhtikuu 2012
Sidottu, 166s
ISBN:
978-952-5078-39-8
15.00 €

Syömme ruokaa, joka on kasvatettu öljyllä. Teollinen maatalous on kokonaan riippuvainen fossiilisista polttoaineista. Halvan öljyn loppuminen tulee mullistamaan maailman ruoantuotannon.

Riippumaton puutarha -kirja on pamfletti ulkopuolisesta energiasta riippumattoman ruoantuotannon puolesta ja samalla opas ekologisesti kestävämpään viljelyyn. Kirja esittelee niin sanottuun permakulttuuriin perustuvia tekniikoita. Permakulttuuri on ekologisen suunnittelun menetelmä. Suunnittelun tavoitteena on luonnon toimintaa jäljittelevä puutarha, ruokaa tuottava ekosysteemi, joka lannoittaa ja kastelee itse itsensä sekä torjuu taudit ja tuholaiset. Riippumaton puutarha ei ole utopiaa.

Puutarhanhoitokin perustuu yhä useammin kaupasta ostettuun multaan ja lannoitteisiin. Kirjan oppeja voikin jokainen toteuttaa omassa puutarhassaan. Kirjassa pohditaan mm., miten sienirihmasto voi korvata kemialliset lannoitteet, mikä on kompostiteen salaisuus ja millainen on syötävä metsäpuutarha.

Kirjan kirjoittaja Riikka Kaihovaara on tutkiva toimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on kasvatellut syötävää itselleen ikkunalaudalla, parvekkeella ja palstalla. Kaihovaara asuu suurimman osan vuotta Käpylässä Helsingissä. Hänen perheellään on myös talo ja permakulttuurisesti rakentuva puutarha Itä-Uudellamaalla.

 

 

Muita samankaltaisia

Green New Deal

Näkökulmista Green New Dealin toteuttamisen mahdollisuuksia Suomessa.

Ilmainen
Kemikaalit kulutuksessa

Tietoa arjen kemikalisoitumisesta ja lainsäädännön tilasta.

10,00€
Ruohon­juurista elämän­puuksi

1970-luvun orastavien ympäristöjärjestöjen ensi askelten kuvausta.