Vaihtoehtopuolue - Vihreän liikkeen tie puolueeksi

Sari Aalto
Julkaistu:
Toukokuu 2018
sidottu, 485s
ISBN:
978-952-264-885-3
28.00 €

Suomalaisen vihreän liikkeen juuret tulevat monelta suunnalta: ravintola Kasvis, ydinvoiman vastainen liike, Koijärvi, Inkoon ympäristöleiri, Lepakon valtaus ja punk, tuki kehitysmaille, ihmisoikeusasiat, pienlehdet, rauhanliike.

Vaihtoehtopuolue – Vihreän liikkeen tie puolueeksi on ensimmäinen kattava historiatutkimus suomalaisen vihreän puolueen synnystä. Se kartoittaa vihreiden muotoutumista ja siirtymistä puoluepolitiikkaan.

Vaihtoehtopuolue osoittaa, että vihreän puolueen syntymä ei Suomessa ollut suoraviivainen: ideologia ja organisaatio saivat velloa pitkään eri vaikutteiden sulatusuunissa ennen kuin ne saivat vakiintuneen muodon. Matkan varrelle mahtui monia myyttisiksi muodostuneita tapahtumia, aatteellista pohdintaa ja ristiriitoja.

Kirja on Vihreän Sivistysliiton historiaprojektin ja historiantutkija Sari Aallon kahden vuoden tutkimuksen tulos. Kirjaa varten on haastateltu lukuisa vaihtoehtoliikkeiden ja vihreiden toimijoita, tutkittu arkistoja ja verrattu Suomen kehitystä muihin Euroopan maihin.

Kirja on kustannettu yhteistyössä Into kustannuksen kanssa. Kirjaa myydään Visiosta erikoishintaan 20 euroa 25.6. asti. Kirjan voi tulla ostamaan Vision toimistolta toimistoaikaan tai vihreiden puoluekokouksesta. Kirjan ostaminen/varaaminen puoluekokoukseen tai postitse kotiin hoituu täältä. Postitettuna hinta on 28 euroa sisältäen toimituskulut. 

Kirjaa voi tilata myös oheisella tilauslomakkeella, jolloin kirjan mukana tulee lasku.

Kirja on myynnissä myös kaikissa hyvin varustelluissa kirjakaupoissa ja verkkokaupoissa.

Muita samankaltaisia

Epäonnistunut Eurooppa?

Saksan entinen ulkoministeri ruotii Euroopan kohtalonkysymyksiä. 

5,00€
Ruohon­juurista elämän­puuksi

1970-luvun orastavien ympäristöjärjestöjen ensi askelten kuvausta.

Lihansyöjien maa

Ajankohtaiseen teemaan pureutuva tietokirja, joka käsittelee suomalaisten syömätapoja, ruoantuotantoa ja ruokakulttuuria eri näkökulmista.

15,00€