Vision aukioloajat kesällä 2018

Vision toimisto siirtyy hiljalleen kesälaitumille heinäkuun alusta.  Opintojohtaja Ville Ylikahri ja suunnittelijat Meri Tennilä ja Aleksi Nenonen ovat tavoitettavissa vielä viikolla 27. Vision toimisto on kokonaan kiinni 9.–27.7.2018 Kirjatilaukset, Visio-tukien käsittely ja kurssi-...
(2.7.2018)

Esimakua syksyn 2018 koulustuskalenterista ja uudet alennusryhmät!

Vision verkkosivut uudistuvat kesällä 2018.  Alla ennakkotietona syksyn koulutuksia, jotka kannattaa jo nyt merkitä kalenteriin. Lista tulee vielä kesän aikana täydentymään. Koulutuksiin ilmoittautuminen alkaa uusilla verkkosivuilla www.opintokeskusvisio.fi 1.8.2018 alkaen.  Vision syksyn 2018...
(9.6.2018)

Vihreän liikkeen tie puolueeksi on nyt yksissä kansissa

Visio on julkaissut yhteistyössä Into kustannuksen kanssa historiantutkija Sari Aallon kirjoittaman kirjan Vaihtoehtopuolue - Vihreän liikkeen tie puolueeksi. Kirja on Vision monivuotisen historiahankkeen lopputulos. Kirja esittelee 1970-luvun keskeiset vaihtoehtoliikkeet ja niiden toimijat,...
(22.5.2018)

Vision kulttuurituet myönnetty

Vision hallitus on kokouksessaan 6.4.2018 päättänyt myöntää kulttuuritukea neljälle tapahtumalle. Kulttuuritukea haki tänä vuonna yhteensä 34 eri tapahtumaa. Tuen myöntämisessä painotettiin tapahtumia- tai tilaisuuksia, joissa näkyy vihreä arvomaailma. Vuoden 2018 kulttuurituen jaossa painotettiin ...
(11.5.2018)

Kevään 2018 koulutuskalenteri on julkaistu!

Opintokeskus Vision kevään koulutuksista löytyy taas kaikille jotain. Tutustu tarjontaan ja varaa paikkasi koulutuksissa heti!   www.visili.fi/koulutuskalenteri
(15.12.2017)

Opi vaikuttamaan Euroopassa verkkokurssillamme

Impact Europe on noin Euroopan Unionista ja vihreistä arvoista kiinnostuneille nuorille suunnattu EU-politiikan verkkokurssi. Kurssilla käsitellään ajankohtaisia EU-politiikan kysymyksiä ruoantuotannosta pakolaiskriisiin, käydään läpi vihreän liikkeen toimintaa Euroopan tasolla ja opitaan kuinka...
(8.11.2017)

Visio mukana Vihreiden puolueristeilyllä

Visio on mukana Vihreiden historian viidennellä puolueristeilyllä, joka järjestetään lauantaina 4.11.2017 Sokos Hotel Vantaassa. Visio järjestää risteilyllä keskustelun "Onko vihreät vaihtoehtoliike?", jossa pohditaan, mitä vihreiden alkuvuosien vaihtoehtoisuudesta on jäljellä tänä päivänä....
(1.11.2017)

Vision suositusta oppaasta on ilmestynyt kolmas uudistettu painos

10 askelta parempaan vapaaehtoistoimintaan -oppaan kolmas uudistettu painos on julkaistu! Tämä suosittu ja kiitelty opas auttaa yhdistyksiä tehostamaan vapaaehtoistoimintaansa selkeiden ohjeiden avulla askel kerrallaan. Apuna kirjassa on teemaa syventäviä artikkeleita ja esimerkkejä erilaisista...
(16.10.2017)

Kielipuu-materiaali on julkaistu verkossa ja kansiona

Maahan muuttaneiden suomen kielen opetukseen suunnattu ympäristöaiheinen koulutusmateriaali julkaistu verkossa ja kansiona! Kielipuu (www.kielipuu-materiaali.fi) on aikuisten maahan muuttaneiden suomen kielen opetukseen suunnattu ympäristöaiheinen koulutusmateriaali, joka koostuu yli sadasta...
(20.9.2017)

Seitsemän näkymää Suomelle julkaistu

Suomalaisten ajatuspajojen yhteinen artikkelikokelma Seitsemän näkymää Suomelle pohtii Suomen tulevaisuutta eri näkökulmista. Vision on tuottanut kirjaan artikkelin Irti fossiilisesta energiasta. Kirja on osa ajatuspajojen yhteistä Suomi100-hanketta. Kirja on tilattavissa ilmaiseksi Visiosta. ...
(7.8.2017)

Vision syksyn 2017 koulutuskalenteri on julkaistu!

Vision syksyn 2017 koulutuskalenteri on julkaistu! Tarjolla koulutusta mm. vapaaehtoisjohtamisesta, yhdistysten taloushallinnosta ja varainhankinnasta.  Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa:  www.visili.fi/koulutuskalenteri  
(28.6.2017)

Vision kirjat esillä vihreiden puoluekokouksessa

Vision kirjamyynti on avoinna vihreiden puoluekokouksessa Tampereen Sampolassa koko viikonlopun ajan la 17. - su 18.6. Mukana erikoistarjouksia ja ilmaiskappaleina jaettavia kirjoja. Maksuvälineenä käy käteinen ja kortit. Lisäksi kokouksen yhteydessä järjestetään Lihansyöjien maa -kirjan...
(13.6.2017)

Maailma kylässä -festivaalilla keskustellaan Meksikon tilanteesta

Visio on mukana tämän vuoden Maailma kylässä -festivaaleilla tukemalla Siemenpuu-säätiön järjestämää tilaisuutta, jossa keskustellaan Meksikon ihmisoikeus- ja oikeusvaltiotilanteesta. MITEN SAADA OIKEUTTA JAAKKOLAN JA CARIÑON MURHATAPAUKSISSA? Sunnuntaina 28.5. klo 12-13 Kino Caisassa (Mikonkatu...
(16.5.2017)

Avoin työpaikka ajatuspajassa

Ajatuspaja Visio on Vihreä Sivistysliitto ry:n ylläpitämä ajatuspaja. Visio tuottaa tutkimukseen perustuvaa tausta-aineistoa poliittisen keskustelun ja päätöksenteon tueksi. Visio tekee yhteistyötä Vihreän liiton kanssa, mutta toimii itsenäisesti. Vision tuottama aineisto on avoimesti kaikkien...
(16.5.2017)

Vihreän Tuuman kuntanumero on ilmestynyt!

Vihreä Tuuman Tulevaisuuden kunta -numerossa paneudutaan sote- ja maakuntauudistukseen erityisesti siitä näkökulmasta mitä uudistus tarkoittaa kunnille.      "Vaikka moni asia on edelleen maakunta- ja soteuudistuksessa auki, tuomme tässä numerossa tutkijoiden, poliitikkojen ja asiantuntijoiden...
(15.3.2017)

Hae Vision kulttuuritukea!

Vision kulttuuritukihaku on käynnissä! Visio jakaa tänä vuonna yhteensä 2000 € kulttuuritapahtumiin ja -tilaisuuksiin, joissa näkyy vihreä arvomaailma. Tukea myönnetään enintään 800 € yhdelle hakijataholle. Haku päättyy 15.3.2017, joten nyt on oiva tilaisuus hakea avustusta ajoissa! Tarkemmat...
(8.2.2017)

Liity Vision sähköpostilistoille ja voita!

Vision sähköpostilistoilta saat ajankohtaista tietoa koulutuksistamme, hankkeistamme ja uusista julkaisuistamme. Liity sinäkin mukaan! Tammikuun 2017 aikana sähköpostilistoille liittyneiden kesken arvotaan kaksi 50€:n arvoista lahjakorttia, jotka voi käyttää Vision koulutuksiin tai julkaisuihin....
(10.1.2017)

Kevään 2017 kursseille ilmoittautuminen on käynnissä

Vision kevään kurssit ovat kovaa vauhtia täyttymässä opiskelijoista. Kurssit ovat suunnattu järjestöjen aktiiveille sekä vihreästä politiikasta ja kestävästä kehityksestä kiinnostuneille. Mukana on monta vuosittain toistuvaa, suosittua kurssia. Lisäksi mukana on uutuuksia, kuten kansanedustaja Heli...
(3.1.2017)

Free movement discussion on December 3rd, welcome!

Welcome to discuss the future of free movement to Cafe Köket on December 3rd at 10 am. Visio and the Free Movement Network organise an event on the topic of The Future of Free movement in the world of brexits and Trumps. In the world of brexits and trumps we are talking about building walls...
(29.11.2016)

Ruoka-jutut täyttävät Vihreä Tuuma -lehden

Vihreä Tuuma -lehden uusin teemanumero käsittelee ruokaa ja kaikkea siihen liittyvää: hävikkiruokaa, vegebuumia, EU:n ruokalobbausta, uudenlaisia vilejlytapoja ja paljon muuta. Lehden päätoimittajana toimii Lihansyöjien maa -kirjan toinen kirjoittaja, tutkija Jukka Vornanen. Vornanen kirjoittaa...
(22.11.2016)

Vision kirjoja suoraan paketissa pukinkonttiin

Joulun kunniaksi ilmaiset postituskulut kaikkiin kirjatilauksiin ja halutessasi voimme toimittaa paketit vaikka suoraan paketoituna ystävällesi. Rentoa joulun odotusta kaikille! www.visili.fi/julkaisut
(17.11.2016)

Lihansyöjien maa -kirjailijaglögit pe 9.12. Visiossa

Lihansyöjien maa -tietokirjan toinen kirjoittaja Taru Anttonen keskustelee kirjan teemoista Vision kirjailijaglögeillä perjantaina 9.12. klo 16-17.30. Anttosta haasatttelee Vision opintojohtaja Ville Ylikahri. Nimensä mukaisesti tilaisuudessa on glögitarjoilu. Kirjailijaglögeillä voit ostaa...
(23.9.2016)

Sosiaali- ja terveyspalvelut haltuun uudessa Vihreässä Tuumassa

Syksyn ensimmäinen Vihreä Tuuma käsittelee sosi­aali- ja terveys­pal­ve­luita. Sipilän hallitus valmis­telee parhail­laan poik­keuk­sel­lisen radi­kaalia uudis­tusta sote-palve­luihin. Nume­rossa tarkas­tel­laan sote-uudis­tusta eri näkökulmista. Sen lisäksi käsitellään laajempia sosi­aali- ja...
(12.9.2016)

Oletko 16-30 -vuotias ja vihreä aatemaailma on lähellä sydäntäsi? IImoittaudu mukaan verkkokoulutusta kehittävään fokusryhmään!

Euroopan vihreä säätiö GEF kehittelee paraikaa verkkokurssia, jonka tavoitteena on esitellä vihreää politiikkaa ja eri vaikuttamismuotoja eurooppalaisella tasolla. Miten EU-toimii, millainen rooli Vihreillä on siellä ja miten itse voi osallistua ja vaikuttaa. Kurssi on suunnattu 16-30 -vuotiaille...
(22.6.2016)

Vihreän Tuuman teemanumero maahanmuutosta ja muuttoliikkeistä on ilmestynyt

Vihreän Tuuman maahan­muutto-teema­nu­mero kiin­nittää huomion maahan­muut­to­kes­kus­telun risti­rii­toihin: työperus­teisia maahan­muut­tajia pyritään houkut­te­le­maan Suomeen, Pohjois­maihin ja muuhun Euroop­paan monin keinoin, kun taas huma­ni­taa­ri­sista syistä muut­ta­vien määrää rajoi­te­...
(17.6.2016)

Sivut